Array /> Array />
TRACTARI AUTO IN CONSTANTA - REGIM NON STOP

Tractari in Constanta

^ SUS
 
 

Potrivit ordonantei de urgenta adoptata de guvern toti posesorii de masini din Romania care nu au achitat inca o forma a taxei de prima inmatriculare vor fi nevoiti sa o plateasca la prima transcriere de proprietate.
Cei care au recuperat taxa auto in instanta vor fi nevoiti sa plateasca noua taxa in momentul vanzarii masinii. Timbrul de mediu se calculeaza in functie de norma de poluare, emisia de CO2 inscrisa in cartea de identitate a masinii si capacitatea cilindrica a masinii.
Timbrul de mediu va reduce taxa auto actuala pentru masinile Euro 2, Euro 1 si non-euro. Pentru masinile Euro 4 si Euro 3 taxa creste cu 15-20%. Motorizarile diesel platesc cu ~75% mai mult decat cele pe benzina.

Afla cat va costa timbrul de mediu (taxa auto) 2013 pentru masina ta folosind calculatorul de timbru de mediu 2013 si calculatorul taxa auto 2013 de mai jos.

Calculator bazat pe OU privind timbrul de mediu pentru autovehicule publicata in monitorul oficial al romaniei nr 119/4 martie 2013. Masinile Hibrid si Electrice sunt scutite in continuare de plata acestei taxe. Pentru achizitia unui automobil electric statul acorda un ecotichet in valoare de 12.000 lei

Timbrul de mediu intra in vigoare incepand cu 15 martie 2013!

 

Calculator Taxa pe Poluare

Nu a fost inmatriculat nici in Romania, nici in alt stat membru UE inainte de 15 decembrie 2008
Categoria :  

 

Capacitate cilindrica (cmc)
Norma de poluare

Vechimea autovehiculului

Emisia de dioxid de carbon  - grame CO2/km

Reducere taxa cu 25 % (pentru autovehicul motor Diesel dotat cu filtru de particule)                 

Taxa poluare in Euro
Taxa poluare in Lei *
Curs de schimb valutar :
Nivelul taxei specifice in functie de emisia de dioxid de carbon EURO/1 gram CO2 :
Nivelul taxei specifice in functie de norma de poluare EURO/cmc:
Cota de reducere %

Conducatorii auto îsi vor putea cumpara rovinieta printr-un simplu SMS.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale  (CNADNR) a anuntat ca din 5 decembrie a devenit posibila achitarea acestui tarif prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, însa numai de catre utilizatorii români si numai pentru perioada minima de utilizare.

“Aceasta noua facilitate de plata a rovinietei, dezvoltata si pusa la dispozitia utilizatorilor de CNADNR SA, împreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale si operatorul de telefonie mobila Orange, va fi functionala începând cu data de 5 decembrie 2012, numai în reteaua Orange, numarul de telefon alocat fiind 7500 (tarif 5 eurocenti/SMS trimis)”, informeaza CNADNR.

rovinieta

 

Care sunt etapele achizionarii unei roviniete prin SMS:

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul, care trebuie sa fie client cu abonament Orange sau client Orange PrePay, va trebui sa parcurga câteva etape:

- va transmite, prin SMS, la numarul 7500: numarul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A);
- va primi un SMS, prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate si cu privire la costul rovinietei si la costul total al tranzactiei (ex. Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….)
- va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelasi numar, a unui nou SMS cu textul “DA”;
- va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzatoare rovinietei alese, mesaj ce va contine urmatoarele informatii, ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua si ora expirarii valabilitatii acesteia (data si ora de început a valabilitatii rovinietei vor fi data si ora confirmarii de catre operatorul de telefonie mobile  a tariferii rovinietei).

CNADNR a mentionat faptul ca, în conditiile în care utilizatorul nu cunoaste sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achizitionata, are posibilitatea de a obtine aceasta informatie transmitând la numarul 7500 în reteaua Orange, prin SMS, textul “INFO” (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

Pentru informatii si detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, va fi pus la dispozitia clientilor Orange, în cel mai scurt timp, numarul de telefon 1788 (numar cu tarif normal în reteaua Orange), ce va putea fi apelat de luni pâna joi în intervalul orar 08:30 – 16:30 si vineri în intervalul orar 08:30 – 14:00.

Mai multe detalii pe www.gandul.info

prima-masina-de-tractari-autoTractarile auto au fost inventate in 1916 de Ernest Holmes, Sr., din Chattanooga, Tennessee - Statele unite .

El a fost un mecanic intr-un garaj si a pus in practica ideea dupa ce a fost nevoit sa se traga o masina blocata intr-un pârâu cu ajutorul unor blocuri de piatra, corzi si sase barbati. Ernest a creat prima masina de tractari auto cu un design functional imbunatatit, care usura munca de transport al altor autoturisme. Exista si un muzeu în Chattanooga numit Muzeul international al utilajelor de tractat . Muzeul dispune de masini de tractare restaurate dar sunt expuse si utilaje conexe, unelte, echipamente si istora în imagini a industriei de tractari auto.

satisfactie-garantata

TRACTARI AUTO

PENTRU SITUATII NEPREVAZUTE

MEMOREAZA NUMERELE

0769-606 194

0756-751 886

 

Acum suntem disponobili pentru dumneavoastra. Va rugam sa ne contactati la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.